čtvrtek 9. dubna 2015



Pro více info klikni na název trasy v mapce vlevo nahoře


Nevím, jak to dělám, ale stejný scénář se vlastně opakuje pravidelně skoro na každém mém celodenním výletě. Celý den  na trase "klídeček" a najednou koukám, že mi do cíle (místa odjezdu vlaku) chybí pěkná kupa km a tak většinou už poslední dvě hodinky fotím již minimálně. Naopak výrazně zvyšuji frekvenci šlapání abych manko dohnal - zkrátka nepoučitelný. Chce to buď plánovat kratší trasy a nebo se méně "kochat"Trasa: Bílá Třemešná - Třebihosť - Miletín - Velehrádek - Dvůr Králové - Jaroměř - Třebechovice pod Orebem - Týniště nad Orlicí - Borohrádek - Jaroslav - Radhošť - Vysoké Mýto - Litomyšl - Sloupnice - Řetová - Přívrat - Česká Třebová. Z Č. Třebové něco po 18.°° odjezd směr Havířov, kde jsem krátce po 22. hodině. Délka trasy na kole 145 km.

Něco jde na vrub možná 10 let staré automapě, dle které mám vytýčenou trasu. Silnice nižších tříd, ty se příliš nemění, ale na těch důležitějších se občas dělají přeložky i několika kilometrových úseků, včetně výstavby úplně nových křižovatek. To pak jeden kouká do mapy jak nevěřící Tomáš a zírá, jaký že to dopravní uzel před ním je a v mapě není. Pokud je takových "vychytávek" málo, nebo žádná, časová rezerva do vytipovaného odjezdu vlaku zpátky domů mi nějaká zůstane. Pokud se vypaří, nezbývá než oželet nějakou tu jistě zajímavou hezkou fotku z nabízených scenérií a fotit jen "modré" tabule.


Ráno kolem čtvrté nástup na vlak v Havířově, přesun vlakem přes Ostravu, Olomouc, Pardubice, Hr. Králové do Bílé Třemešné. Tam pro tuto chvíli má dnešní cesta vlakem končí. Než se vydám na trasu za účelem "sbírání" resp. vyfocení kola u modrých tabulí hranic okresů, neodpustím si malou zajížďku. Nedaleko totiž leží zdejší architektonický skvost, přehrada Les Království u Bílé Třemešné. Těch zajížděk pak bylo více, ne už tak za skvosty, jako kvůli občasnému bloudění, ale to k cykloturistice patří.







Žádné komentáře:

Okomentovat